Hvordan halvere forbruket av båndsagblader?

Betydelige prosessforbedringer med høykvalitets båndsagblader fra WIKUS.

WIKUS er en tysk produsent av høykvalitets sagblader. Aerometals & Alloys, en fransk distributør av titan, økte produktiviteten i sine kutteprosesser med over 50 prosent etter overgang til båndsagblader fra WIKUS.

Hvilke utfordringer og krav hadde kunden?

Aerometals & Alloys har, for å møte de høye kravene fra luftfartsindustrien, hatt et sterkt fokus på økt produktivitet og kostnadsstyring gjennom å optimalisere kutteprosessene sine.

Kunden trengte båndsagblader som gav både høy kappehastighet og lang levetid, og som samtidig ivaretok kravet om høykvalitets kutteoverflater for å minimere avfall. Valget falt på WIKUS.

Slik ble løsningen

Aerometals & Alloys kontaktet i 2016 WIKUS med ønske om å teste deres produkter på titan, og foreta en vurdering opp mot konkurrentene. Etter intensiv testing med WIKUS bladene MARATHON X3000 (bimetall) og TAURUS (hardmetall) var resultatene klare:

·       Reduserte kuttetider

·       Økt levetid på sagbladene

Resultat

Totalt ga WIKUS løsningene en produktivitetsforbedring på 50 til 70 prosent, sammenliknet med den opprinnelige løsningen. Aerometals & Alloys valgte derfor WIKUS som ny leverandør av både sagblader og tilhørende servicetjenester.

Litt om kunden

Aerometals & Alloys er en fransk distributør av titan, som tilbyr et bredt spekter innen relaterte kuttetjenester, inkludert saging, laser- og vannskjæring. De forsyner kundene sine i luftfartsindustrien med titanlegeringer i form av plater, bjelker, mm., samt rustfritt stål.

Sitat: « alt i alt, grunnet høyproduktive og best-i-klassen båndsagblader fra WIKUS, i kombinasjon med topp rådgivning og opplæring i effektiv kapping, kunne vi redusere bladkonsumet vårt med 50 til 70 prosent. Vi betrakter WIKUS som en veldig sterk partner som alltid er tilgjengelig og hjelper oss med sin kompetanse for å bidra til økt lønnsomhet.»

WIKUS er i Norge representert av P. Meidell AS, som er markedsledende totalleverandør av utstyr for effektiv metallkapping i Norge.