Økt produktivitet med båndsag fra Meidell

Dersom du driver med produksjon av stålkonstruksjoner, vil en god sag være et essensielt verktøy. Båndsagen egner seg godt for kapping av stålkonstruksjoner og bolter samt å skjære stål i riktig vinkel. Den gir presis kapping og kan i mange tilfeller kappe uten tilsyn fra operatør.

For oss i Meidell har sagmaskiner vært et viktig kompetanseområde siden vi startet opp i 1891. Kunnskapen vi har opparbeidet oss gjennom disse årene gjør oss til en trygg, stabil og kompetent samarbeidspartner. Hos oss får du gode råd og oppfølging knyttet til sag og nødvendig tilbehør.

Vil du ha hjelp med å velge riktig sag til bedriften, kan du kontakte oss her.

Dette må du ta hensyn til når du skal kjøpe båndsag

Det viktigste når man skal kjøpe båndsag er å velge en sag som passer til jobben den skal utføre. Kjøpsprosessen vil derfor starte med en behovskartlegging, der vi sammen med deg kommer frem til hva du ønsker å få ut av din sag og hvilken sag som best oppfyller dette. Noe av det vi vil ta stilling til er

  • hvilken belastning sagen skal utsettes for
  • hvilke materialer som skal kappes
  • om det er behov for å kappe i vinkler
  • plass til rådighet
  • budsjett

Vi anbefaler at du tenker langsiktig ved investering i maskiner til produksjon. Dersom det kan bli aktuelt å utvide produksjonen på sikt, vil det være aktuelt å kjøpe en større sag enn det dere trenger på nåværende tidspunkt.

Les mer om hvordan du velger riktig sagmaskin her.

Automatisert, halvautomatisert og manuell båndsag

Hos oss finner du både automatiserte, halvautomatiserte og manuelle båndsager. Hva som er riktig for din bedrift vil variere ut i fra sagens tiltenkte bruksområder.

Dersom sagen skal brukes til seriekapping på maskineringsverksted, vil det være mest hensiktsmessig med en automatisert sag. En stålbygger vil ofte ha godt utbytte av en halvautomatisert båndsag, mens mindre mekaniske verksteder eller vedlikeholdsverksteder som regel vil klare seg med en manuell variant.

Skjæredataguide for båndsagblader

For å få størst mulig utbytte av din båndsag, er det viktig at sagen brukes riktig. Rett hastighet og mating vil kunne bidra til å forlenge sagens levetid. For å gjøre det enkelt for våre kunder å bruke sin båndsag på riktig måte, har Meidell utviklet en egen skjæredataguide for båndsagblader. Denne hjelper deg med å finne riktig skjæredata, noe som vil bidra til mer effektiv og økonomisk bruk av sagen.

Guiden kan lastes ned som app til smarttelefon og nettbrett og er tilgjengelig for brukere av både Apple og Android.

Vi har et bredt utvalg båndsager

For å møte våre kunders ulike behov, kan vi tilby et bredt utvalg av båndsager. Vi er forhandler for blant annet BOMAR, FICEP og BIANCO, som alle er markedsledende på sag. Alle våre sager er av høy kvalitet, og kan naturligvis skreddersys og tilpasses individuelle behov. Våre sager kan leveres med et bredt utvalg ekstrautstyr for å øke båndsagens funksjonalitet.

Vi tilbyr alltid grundig opplæring i bruk av sagen, for trygg manøvrering og optimalt utbytte av din investering.

Ledende i Norge på sagteknikk

Med sag som selve ryggraden i vår bedrift er vi stolte av å være blant de fremste i Norge innen sagteknikk. Vi hjelper deg derfor gjerne med å finne en båndsag som vil øke din bedrifts produktivitet og lønnsomhet.

I tillegg til å levere sagmaskiner av høy kvalitet, tilbyr vi også serviceavtale til alle våre kunder. Det innebærer at vi reiser ut og sjekker status på dine maskiner etter avtalt intervall. Du vil dermed få løpende oversikt over maskinenes tilstand, og muligheten til å få utført reparasjoner og bytte av deler i forkant av en eventuell driftsstans.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller vil vite mer om våre båndsager.