Hvordan velge riktig sagmaskin

Hvordan velge riktig sagmaskin

Meidell er Norges største leverandør av båndsager og saglinjer til metallbearbeidende industri. Siden 1891 har vi levert kvalitetsprodukter. Vi representerer et bredt utvalg produsenter, og leverer alle typer etterspurte standard sagmaskiner i det norske markedet. Om du trenger noe helt spesielt, løser Meidell også den oppgaven.

Dette må vi vite for å hjelpe deg å finne riktig sag

Når du skal kjøpe ny sag, er det flere elementer som spiller inn.

  • Hva slags materialer og dimensjoner skal kappes? Dette påvirker blant annet hvilket behov for størrelse og effekt man bør ha i sagmaskinen som velges.
  • Hvilken produksjonskapasitet har du behov for? Dette gir blant annet føringer for om man bør velge en manuell, halvautomatisk eller helautomatisk modell.
  • Hvordan emnene skal kappes påvirker også valg av riktig sagmaskin. Skal du kun kappe rett av, eller har du behov for også å kunne stille grader en vei, eller begge veier?

Med god og riktig informasjon kan vi rådgi deg med kostnadseffektive løsninger som er best mulig egnet for å dekke deres konkrete behov.

Meidell leverer spesialsager- og anlegg

For kunder som har spesielle behov leverer vi ofte unike og tilpassede løsninger. I samarbeid med kunde og sagmaskin-produsenter utvikler vi spesialløsninger og bistår i å produsere nye maskiner.

Til en kunde i aluminiumsindustrien utviklet vi for eksempel en spesialmaskin tilpasset for kapping av anoder.

Spesiallaget maskin for rørbend

Etter en henvendelse fra en annen kunde som ønsket å kappe rørbend, engasjerte vi et ingeniørfirma til å utvikle en effektiv spesialløsning. Etter at den første prototypen stod klar, lot vi en av våre leverandører produsere maskinen. Maskinen har en spesiell dreieskive som gjør at du kan kappe hele rørbendet ut i fra hvilke vinkler du ønsker. Rundt 30 har våre kunder har senere kjøpt den samme maskinmodellen i ulike størrelser.

Store saganlegg

Meidell har også lang erfaring i å levere store og omfattende saganlegg til blant annet stålgrossister rundt om i landet. Dette er ofte komplette anlegg, inkludert sandblåsings- og lakkerings stasjoner, samt integrerte lager- og håndteringssystemer. I de fleste tilfeller er dette spesialløsninger, og sjeldent standard.

Har du behov for helt spesielle sagmaskiner- eller anlegg, ta kontakt med Meidell – vi strekker oss langt for å hjelpe deg.

Riktig opplæring og igangkjøring

Når du går til innkjøp av en ny sag er det også viktig å tenke på den totale driftsøkonomien gjennom maskinens levetid. Kjøper du sag hos Meidell, kan du være trygg på at vi alltid er klare til å bistå dere med service- og rekvisita behov som måtte oppstå, og ved å inngå en serviceavtale med Meidell for oppfølging av dine maskiner, hjelper vi deg å sikre høyest mulig effektivitet i din produksjon.

For at dere skal få maksimalt utbytte av maskinen fra start, tilbyr vi også opplæring der det er behov for det. Med servicekontorer i Stavanger, Bergen, Ålesund og Oslo er vi alltid i nærheten og klare til å rykke ut hvis du skulle oppleve problemer med noen av dine maskiner.

For å sikre korrekt bruk av maskiner tilbyr vi grundig opplæring av operatører, samt innkjøring av maskinen. Vi går også gjennom alle maskin-funksjoner og veileder i påkrevde vedlikeholdsrutiner.

Kontakt Meidell i dag dersom du har behov for ny sagmaskin- eller anlegg. Vi bistår deg med å finne rett maskin til ditt bruk.