Velg riktig sagblad og skjæredata

Velg riktig sagblad og skjæredata

Et sagblad er ikke bare et sagblad. Det er mange forhold som spiller inn for å kappe effektivt og økonomisk. Når du først har funnet riktig blad, kan appen fra Meidell gi deg de riktige skjæredataene.

Viktige forhold for å velge riktig sagblad

Når du skal velge riktig sagblad til din maskin må du først og fremst vite hvilket materiale du skal kutte. Du må også vite formen på det, og kontaktlengden mellom blad og materiale. Sistnevnte er viktig for hvilken tanning du har behov for.

Vi ønsker at alle våre kunder skal kappe riktig, og mest mulig effektivt. Vi lar oss gjerne utfordre. Kontakt oss for rådgivning rundt hvilket sagblad som er best for ditt bruk.

Derfor er det viktig med riktig skjæredata

Steg èn er å få god hjelp til å velge riktig blad, steg to er å bruke det på riktig måte. Du kan bruke verdens beste sagblad, men om det brukes feil ryker det raskere.

Når du har riktig blad, kan du bruke vår enkle skjæredata-app, for å få opp riktig data. Appen gir deg en enkel oversikt over båndhastighet og mating. Ved å bruke riktig data, får du mer glede av sagbladet – mye lenger.

Enkel skjæredata-app

Med vår skjæredataguide hjelper vi deg på en enkel måte å finne riktige data for ditt bruk. Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilket materiale som skal kuttes og størrelsen på det. Skjæredataappen gir deg grunnlag for å kutte mest mulig effektivt.

Tanken er at appen skal kunne brukes direkte og operativt i produksjon og gi gode tommelfinger-anbefalinger rundt hva som passer.

Last ned Meidells skjæredata-app for Iphone eller Android her.

ParaMaster for de mer avanserte  

Ønsker du avanserte data anbefaler vi deg ParaMaster 4.0 fra Wikus. De har laget en enorm skjæredatabase hvor du finner informasjon fra hele verden. I ParaMaster kan du legge inn nøyaktige spesifikasjoner og få nøyaktige svar.

ParaMaster gir deg også anbefalinger rundt hvilket sagblad du bør bruke.

I ParaMaster finner du data for 150.000 ulike materialer og 4000 ulike båndsager.

Ønsker du tilgang til ParaMaster, kan du be om tilgang her.

Med riktige blad og skjæredata kan du kappe mye raskere

Når vi bistår våre kunder med valg av riktige sagblader, får de fleste seg en stor overraskelse.  Dersom vi får konkret informasjon om hva som skal kuttes, kan våre råd som oftest bidra til betraktelig økte kappehastigheter og reduserte kappetider.

Riktig innkjøring øker bladets levetid

Selv om du har valgt riktig sagblad for ditt behov, er det svært viktig med riktig innkjøring.

De første gangene du bruker bladet bør du kjøre med redusert båndhastighet og lav mating.

Sørger du for riktig innkjøring, vil bladet ditt ha mye lengre levetid.

Norges største leverandør av båndsagblader

Meidell er Norges største leverandør av båndsagblader. Vi har alltid et stort utvalg ferdigskjøtede lengder og kvaliteter på lager. Har du behov utover dette kan lengder fra coil skjøtes fortløpende. Med eget skjøteverksted for båndsagblader sikrer vi raske respons- og leveringstider på alle typer sagblader.

Vi ønsker at alle våre kunder skal kappe mest mulig effektiv og lar oss gjerne utfordre!

Last ned Meidells skjæredata-app for Iphone, eller Android her, eller be om tilgang til ParaMaster® 4.0 fra Wikus