Ansvarlig
Daglig leder i P. Meidell AS med org.nr 814 236 692 er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Typer personopplysninger
Vi samler kun inn og lagrer data som du frivillig oppgir til oss, for eksempel gjennom kjøp og salg av produkter og tjenester, besøk på messer, deltakelse på arrangementer eller andre henvendelser i forbindelse med vår aktivitet.
Vår lagring av personopplysninger om våre kunder, leverandører og samarbeidspartnere begrenser seg til følgende: Navn, avdeling, internnummer, adresse, land, telefonnummer, epost-adresse, funksjon eller stilling og avtalte aksjoner knyttet til salg og service av våre produkter.
I tillegg lagres relevant epost eller skriftlig kommunikasjon vi mottar fra deg.
Ved kjøp og handel vil informasjon også bli knyttet opp mot vårt ERP-system hvor kontaktinformasjon blir knyttet opp mot ordre, vare, faktura informasjon.

Formål
Informasjon som lagres benyttes kun for å kunne administrere det profesjonelle kundeforholdet ditt. Dette omfatter korrespondanse i en salgsfase, håndtering av kjøp og salg inkludert vareleveranser og fakturering samt utsendelse av faglig og nyttig informasjon om selskapet og relevante produkter og løsninger.

Oppbevaring
Vi oppbevarer personopplysningene kun så lenge det er nødvendig ut fra de formål som er beskrevet ovenfor eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere. Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år. Kontaktopplysninger og servicehistorikk har vi behov for å lagre så lenge din bedrift er kunde hos oss, samt i levetiden til de maskinene vi utfører service på mens vi for andre typer opplysninger (f.eks. e-poster) kan ha et kortere lagringsbehov.

Innsyn og sletting
Du og din bedrift har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hva vi bruker de til.
Det er viktig at den informasjonen vi har om deg er korrekt. Du har rett til å få dine personopplysninger korrigert dersom de er feil eller unøyaktige.
Du har rett til å få dine personopplysninger slettet. Vi sletter dine personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for formålet de ble samlet inn for og vi ikke lenger trenger de for å overholde en lovpålagt forpliktelse.
Om du ønsker å utøve noen av disse rettighetene kan du ta kontakt (se kontaktopplysninger)
Dersom du mener vi ikke overholder dine rettigheter har du mulighet til å klage direkte til oss eller til www.datatilsynet.no.

For våre nettsider og elektroniske markedsføring gjelder følgende:
Når du besøker nettsidene våre lagres det ulike typer data, i form av cookies, lokalt på din enhet via nettleseren din. Dataene kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hva din IP-adresse er, hvilke produkt du har sett på. Slike “lokalt lagrede data” kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg. Informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.
Dersom du ønsker å registrere deg som bruker i vår nettbutikk lagres ditt navn og epostadresse. Betalinger foretas ikke direkte i vår nettbutikk.

Hva bruker vi informasjonskapsler og lokalt lagrede data til?
Vi bruker lokal lagring av data for å:
• Levere og tilpasse tjenestene våre til enheten og nettleseren du bruker
• Gi deg relevant og tilpasset innhold
• Måle og analysere trafikken på nettsidene

Både P. Meidell AS og våre underleverandører lagrer data lokalt på din enhet. Eventuelle underleverandører er da underlagt databehandleravtaler og får ikke bruke dataene til annet enn å levere tjenesten vi har bestilt av dem.

P. Meidell AS benytter følgende innholdsleverandører

WORDPRESS (Webside og nettbutikk)

Publiseringsverktøy for å lage og oppdatere P. Meidell sine nettsider og nettbutikk.

Vi lagrer og behandler følgende persondata:
• Brukernavn/passord ifm. innlogging (e-post)
• Brukerstatistikk som f.eks. nettleser, lokasjon (IP-adresse), nettleverandør, operativsystem, tid brukt på siden, hvilket nettsted du kommer fra og nettaktivitet på våre nettsider.
• E-post, adresse og evt. annen persondata som legges i skjema på nettsiden av den besøkende

Formålet med behandlingsaktivitetene er å optimalisere nettsidene ovenfor de besøkende samt utføre analyser av trender og mønstre ved bruken av nettsidene.

Informasjonskapsler (cookies) i WordPress
WordPress bruker cookies for å bekrefte hvem du er. Innholdet i cookies fra WordPress er “hashet”/kryptert med matematisk formel, så ditt brukernavn og passord blir aldri lagret i rentekst.

Besøkende
Besøkende som ikke er logget inn får ingen cookies lagret på sin maskin ved normal bruk.

Innloggende brukere
Når du logger inn i WordPress adminpanel vil WordPress lagre din autentisering i en cookie wordpress_. Etter innlogging vil WordPress lagre enda en cookie som indikerer at du er logget inn og for å identifisere hvem du er, i wordpress_logged_in_
WordPress lagrer også noen cookies for den innloggede brukerens innstillinger i adminpanelet, i wp-settings–

MAILCHIMP (Nyhetsbrev)

Personopplysninger som behandles
P. Meidell AS samler inn personopplysninger som navn, epost, telefon og samtykke til nyhetsbrev.

Hvordan informasjon innhentes
P. Meidell AS samler inn/behandler opplysninger mottatt direkte fra deg på epost, eller gjennom skjema eller blogg på våre nettsider for påmelding til nyhetsbrev. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger ikke å oppgi personopplysningene, er vi forhindret fra å gi deg tilgang til våre nyhetsbrev.

Formålet med informasjonen som innhentes
Formålet med innhentingen av informasjonen er å sende deg nyhetsbrev

Hvordan lagres informasjonen?
Informasjon som samles inn lagres i vårt eget CRM-system og andre egne systemer, samt i våre samarbeidspartneres systemer, for å oppfylle formålet med innhentingen.

Når slettes opplysningene?
Vi behandler opplysningene til du gir oss beskjed om at du vil at vi skal slette dem, eller til vi selv finner det formålstjenlig. Du kan når som helst kreve deg slettet ved å kontakte oss på post@meidell.no eller ved å ringe oss på telefon +47 22 20 20 25.

Mottakere av opplysningene
P. Meidell AS bruker opplysningene kun for egen virksomhet. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men P. Meidell AS kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden og til å bistå seg med nyhetsbrev. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av P. Meidell AS. Underleverandører og samarbeidspartnere har tilhold i Norge, EU og andre EU-godkjente land og bedrifter, hvor dine rettigheter ivaretas.

For ytterligere informasjon se Mailchimp sin egen personvernerklæring.

FACEBOOK

P. Meidell AS deler informasjon og nyheter på Facebook, vi har ingen kontroll over hvordan dette nettstedet behandler Informasjonskapsler.

Nettstedet samler informasjon om besøkende for å tilpasse markedsføring på Facebook. Informasjonskapsel-navn: Facebook Connect, Facebook Custom Audience.

Du kan når som helst slå av informasjonskapsler i din nettleser, og du kan også sørge for at Facebook ikke viser deg annonser basert på dine nettvaner ved å melde deg ut her. Les mer om Facebook sin bruk av cookies her.

GOOGLE AdWords, Analytics, Display Network og Remarketing

P. Meidell AS annonserer via Google sitt annonsenettverk og søkemotorer.

Disse tjenestene fungerer slik:
AdWords, Display og Remarketing
Analytics

For tjenester levert av Google gjelder google sine personvernerklæringer. Disse kan du lese her.