AK Mekaniske AS

AK Mekaniske AS prosjekterer, produserer og monterer stålkonstruksjoner for bygg og anlegg. De har vært kunder av Meidell siden oppstarten i 2001.

– Samarbeidet med Meidell startet samtidig som vi startet opp i 2001. Da hadde vi ingenting, og startet med en sag og en lokkemaskin. Siden har vi fulgt hverandre hele veien, forteller Kjell Erik Martinsen.

AK Mekaniske leverer stålkonstruksjoner til blant annet industribygg, lagerhaller, landsbrukshaller, etasjebygg og rørbruer. På 17 år har de utviklet seg til å bli de største innen sin bransje.

Meidell ville at vi skulle komme i gang, og hadde trua på oss

Driftsleder Kjell Erik Martinsen og to andre startet på bar bakke i 2001.

– Vi vokste jo veldig fort, men slet med likviditeten. Da var Meidell veldig snille med oss, og drøyde med fakturaer og sånt. De var veldig behjelpelige når vi skulle komme i gang, og hadde veldig trua på oss, og det fikk de jo heldigvis rett i. Det er også mye av grunnen til at vi har holdt oss trofaste mot dem.

Pris og kvalitet avgjør

Til tross for oppstartshjelp, understreker Martinsen at det først og fremst er kvalitet og pris som avgjør.

– Jeg kan absolutt anbefale Meidell videre. Først og fremst har de en god del rimelige maskiner som har like bra holdbarhet som de som er dobbelt så dyre. Når du kjøper en sag er det snakk om en investering på 700-800.000 tusen, som er like god som en maskin til halvannen million. Det er god kvalitet på det Meidell leverer, forteller Martinsen.

Et godt utstyrt delelager

Alle i bransjen vet at maskiner som funker er alfa og omega. Når noe ryker, er det fullstendig krise.

– Det er helt essensielt med pålitelige maskiner, det har alt å si for driften. Det er svært positivt at Meidell har et stort delelager. Det er ikke ofte det skjer noe, men om det først skjer, er det fint at Meidell har det vi trenger i hyllene. Om noe skjer, stiller de opp når de skal, forteller Martinsen og legger til at:

– Det er jo en grunn til at vi fortsatt holder sammen etter 17 år, og det er takket være godt samarbeid.